Alle indlæg

Dette videoforløb giver dig en bedre forståelse af behandlingen af atrieflimren, samt primære risikofaktorer som du selv kan gøre noget ved.

Læs mere

peter steen hansen

historie atrieflimren (hjerteflimmer)

Læge Elin Danielsen Lunde har ved Aalborg Universitet forsvaret sin Ph.D. om social og økonomisk ulighed i atrieflimren.

Læs mere

Atrieflimren (hjerteflimmer)

Atrieflimren er den mest almindelige rytmeforstyrrelse, vi kender til. Den rammer 25% af os i løbet af livet. Cirka 3% – fra vugge til grav – har atrieflimren, svarende til godt 150.000 danskere. Atrieflimren kan optræde episodisk – kaldes så for paroxystisk atrieflimren.

Læs mere

Tag pulsen - det kan skåne din hjerne

Tre tusind danskere får hvert år en blodprop i hjernen på grund af atrieflimren. Mange af disse blodpropper kunne have været undgået, hvis atrieflimmeren var blevet opdaget. Så der kunne være startet forebyggende behandling med “blodfortyndende” medicin. Mistanke om atrieflimren kan man ofte få, blot ved at måle pulsen. Derfor bør alle kunne gøre dette på sig selv.

Læs mere

peter steen hansen videoforløb

Med dette videoforløb kan du få en bedre forståelse for atrieflimren, hvordan det behandles samt hvad du selv kan gøre for at forbedre livet med atrieflimren

Læs mere

damar videoforløb

Dette er et træningsprogram udviklet til dig med atrieflimren. Dagmar Sieg viser dig hvordan du holder gang i kroppen og dit hjerte

Læs mere

Symptomer, undersøgelser og mål for behandling ved atrieflimren (hjerteflimmer)

Symptomer på atrieflimren, og hvordan det behandles – Hvad kan du gøre for at få den rigtige behandling til netop din situation

Læs mere

Upåagtede faktorer, der kan udløse atrieflimren (hjerteflimmer)

Mange personer med tilbagevendende atrieflimren véd, at (større mængder) kaffe, alkohol – og nogle gange fysisk aktivitet – kan udløse episoder med atrieflimren. Der er imidlertid andre faktorer, der kan være i spil – og viden om disse kan hjælpe dig til at undgå episoder med flimren.

Læs mere

Forhøjet blodtryk - atrieflimren (hjerteflimmer)

Forhøjet blodtryk kan belaste hjertet og blodkarrene. Hjertet skal arbejde mere og blodkarrene udsættes for højere tryk. På sigt kan dette føre til, at risiko for atrieflimren og hjertesvigt øges. Påvirkning af blodkarrene øger risiko for at der kan danne sig kolesterolaflejringer og åreforkalkning.

Læs mere

10/63