Podcast “Når Blodproppen Rammer”

 

Mange danskere lever med hjerteflimmer uden at vide det. Men når blodproppen først rammer, kan konsekvenserne være store. Fra handicap som talebesvær og lammelse til problemer med hukommelsen og åndenød. Men hvorfor kaldes sygdommen for hjerteflimmer, når blodproppen ofte opstår i hjernen? Og hvilke symptomer skal man være særligt opmærksom på? Det kan du få svar på i denne episode af ’Når Blodproppen Rammer’:

https://www.listennotes.com/podcasts/når-blodproppen/hjerteflimmer-5nC_I7FWz-U/

3 Comments

 1. Tak for du hjalp mig
  Mvh Finn i Poulsen
  super godt

 2. Min mand var altid fysisk aktiv, og lige hjemvendt fra VM i fodbold for 70+ i Japan og får ca. 3 uger efter 2 blodpropper i hjernen d. 30. nov 19. Han får herefter Clopidogrel indtil man i jan. 20 registrerer atrieflimren og der ændres hans medicin til 150 mg x 2 Pradaxa dagligt. De første 4 mdr. ved jeg ikke, at tabletterne skal indtages med det samme, så jeg doserer til 1-2 uger ad gangen. Efterfølgende tages Pradaxa som anbefalet, og min mand er i en kortere periode igennem forskellig slags medicin f.eks. Cordan udover Pradaxa. Han bliver generelt dårligere og dårligere og meget svimmel, og får stadig mange anfald med atrieflimren, og bliver ablateret i dec. 20
  På et tidspunkt bliver han indlagt grundet meget lav puls. Senere bliver han igen behandlet med Cordan samtidig med Pradaxa, men dosis bliver nedsat til 110 mg x 2 dagligt. Men han har det igen meget dårligt, og behandling med Cordan stoppes, og man glemmer at sætte Pradaxa op til 150 mg x 2 dagligt. Han har nu kun taget 110 mg x 2 dagligt i lidt mere end 3 mdr. men er for en uge siden startet på 150 mg efter lægelig anvisning, og er nu igen meget svimmel, fryser og generelt utilpas. Min mand er 172 høj og vejer 65 kg. Hans nromale hvilepuls er omkring 50-55.
  Min mand skal indlægges på Mølholm d. 4. juni til endnu en ablation.
  Spørgsmålet er om det kan være Pradaxa han ikke kan tåle i højere dosis end 110 mg?
  Og ville det være bedre for min mand med en hjerteøre operation?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2021 Rytmedoktor

Theme by Anders NorénUp ↑