Rytmeholdet – et cykelhold for hjertepatienter

Den 6. juni 2020 mødtes “Rytmeholdet” for første gang i Bødkerhuset i sydvestjyske Tistrup. “Rytmeholdet” er født på initiativ af Jørn Lund – den gamle amatørrytter, der – sammen med Jørgen Emil Hansen, Verner Blaudzun og Gert Frank – vandt bronze ved OL i 1976 i Montreal og vandt sølv – sammen med Jørgen Emil Hansen, Leif Mortensen og Mogens Frey – ved VM i 1969. Begge gange i 100 km holdløb på landevej.

Jørn Lund (i midten med cykel) har selv haft atrieflimren og blevet behandlet med ablation (“brænding”/”varmebehandling”). Efter en overstået stofskiftepåvirkning, som en bivirkning til medicinsk behandling med cordarone, er han nu igen klar til at indtage landevejene på racercyklen.

Resten af “Rytmeholdet” er også “hjertepatienter”. Atrieflimren, forhøjet blodtryk, pacemakere og blodpropper i hjertets kranspulsårer er repræsenteret blandt de øvrige ryttere. Fælles for dem alle er, at de har formået at komme videre og har kunnet genoptage deres store interesse for cykling på et pænt, højt, motionsniveau.

Men de har også oplevet usikkerheden og angsten ved at have “noget i vejen med hjertet”. Udfordringer i forhold til at få tilstrækkelig viden om egen situation. Usikkerhed i forhold til, hvordan man kan komme videre i livet – om det er i orden og sikkert at genoptage fysiske aktiviteter. Om det er sikkert at belaste sig på racercyklen igen.

Jørn Lund fandt sin vej igennem sin atrieflimren, og behandling af denne, blandt andet ved at bruge “Rytmedoktor”. Og det har inspireret ham til at sætte gang i cykelholdet “Rytmeholdet”. Det er jeg selvfølgelig glad for – og stolt af. Og, ikke mindst, fordi jeg er blevet inviteret med som en del af holdet.

Vi vil mødes nogle gange om året for, i vores flotte holdtøj, at reklamere for, at man kan komme tilbage til sit gamle liv – inklusive idrætsaktiviteter – selvom man har været så uheldig at møde hjertesygdom som en forhindring på vejen.

Stor tak til Jørn for initiativet og for invitationen til “Rytmedoktor”, om at blive en del af dette.

2 Comments

 1. Annelise Lerche

  juni 7, 2020 at 12:38 pm

  Hej Peter Steen
  Tænkte at jeg lige ville give dig en opdatering . Jeg blev i december skiftet fra Carvedilol til Verapamin ( mindste dosis) pga. voldsom træthed/udmattelse og meget lavt BT. Med Verapamilen det gik helt galt. Jeg blev i løbet af en måned mere og mere forviret – kunne ikke finde min mobil som så lå i køleskabet , mit undertøj befandt sig pluselig ved tomatdåse m.m kunne ikke koncentrere mig om at lave mad osv. Det var stygt, kom tilbage på Carvedilol 6,125 mg og har fået denne dosis siden . Nu til det sjove…. mine ekstraslag er næsten helt væk ligeledes min atrieflimmer , det eneste der er tilbage er nogle løb som stopper efter 5-10 sekunder og som kommer et par gange om ugen. De minder mest af alt om de løb jeg havde da min hjertesgdom begyndte. Oplever det er fantastisk at jeg ikke er plaget af ekstraslag og atrieflimmer, som altid hægtede sig på ekstraslagene. Det eneste der gener er et stadigt lavt BT som ved DøgnBT er knap 90/50 , men jeg går en masse gode ture så det holder sig oppe i det lag. Har erfaret at sidder og ligger jeg for meget så falder det yderligere, så det er på med traveskoene. Så jeg håber det holder, for så ser fremtiden lys ud. Rigtig god sommer til dig.
  Venlig hilsen
  Annelise

 2. Preben Kurt Rasmussen

  juni 7, 2020 at 8:24 pm

  Hej Peter Steen
  Kunne godt tænke mig at høre lidt mere om holdet.
  Er der muligt for miG at komme med på holdet, jeg fik i september 2019 en varmebehandling af dig.
  Vh
  Kurt Rasmussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2021 Rytmedoktor

Theme by Anders NorénUp ↑