Forhøjet stofskifte

Ved forhøjet stofskifte produceres der for meget stofskiftehormon i “skjoldbruskkirtlen”. “Skjoldbruskkirtlen” sidder foran på halsen. Nogle gange vil den være forstørret eller øm, hvis man har forhøjet stofskifte. En forstørret skjoldbruskkirtel kaldes også for “Struma”. Forhøjet stofskifte kan medføre atrieflimren.

Andre symptomer er “indre uro”, vægttab, svedtendens, følelse af “stress” i kroppen, løs afføring/diarré. Man kan måle stofskiftet med en blodprøve. Hvis stofskiftet er forhøjet, vil man gå videre med forskellige undersøgelser for at fastlægge årsagen. Forhøjet stofskifte kan behandles med medicin. Nogle gange vælger man at behandle skjoldbruskkirtlen med et radioaktivt stof og i sjældne tilfælde vil man behandle kirurgisk.

2 Comments

 1. Marlene Kirchhof

  september 6, 2019 at 8:21 pm

  Hvad med for lavt stofskifte ? Evt Hashimotos
  Har det betydning for hjerte ?

  • Peter Steen

   september 6, 2019 at 9:22 pm

   Hej Marlene,
   Tak for din kommentar/spørgsmål.
   For lavt stofskifte giver generelt lav puls og er ikke specielt disponerende til hurtige hjerterytmeforstyrrelser eller atrieflimren. Derimod kan lavt stofskifte påvirke hjertets pumpekraft, så denne bliver nedsat.
   Mvh
   Peter Steen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2021 Rytmedoktor

Theme by Anders NorénUp ↑