Mens der er atrieflimren, vil hjertets pumpefunktion fungere ueffektivt. Det vil sige, at der kommer mindre energi ud til kroppen, end normalt. Det vil du typisk mærke som en øget tendens til at blive forpustet. Og at du hurtigere bliver træt. Nogle mærker også den urolige hjerterytme. Der er ikke ualmindeligt, at man ofte skal af med vandet, mens atrieflimren står på. Nogle kan også føle en vis svimmelhed eller usikkerhed, mens de har atrieflimren. Mange oplever besvær med at koncentrere sig.

Du kan have flere eller færre af disse symptomer, mens din atrieflimren står på – og symptomerne kan være tilstede i større eller mindre grad, fra milde til svære symptomer.

Og endelig er der en del, der slet ikke mærker noget til at de har atrieflimren. Det kan derfor være en helt tilfældighed, at der konstateres atrieflimren. For eksempel i forbindelse med et rutinecheck hos lægen eller i forbindelse med undersøgelse eller behandling for noget helt andet.