Video: Pacemaker og His-ablation

Udgivet af

Peter Steen

Igennem mere end 20 år har jeg først og fremmest interesseret mig for sygdomme og tilstande, der påvirker hjertets rytme eller puls. Jeg har uddannet mig i Hamborg og på Skejby Sygehus. Jeg er nu klinikchef på Hjertecenter Mølholm og har tidligere været overlæge på Skejby Sygehus og på Hjertecenter Varde. Jeg har specielt interesseret mig for atrieflimren (også kaldet "hjerteflimren" eller "forkammerflimren". I forbindelse med mine mange kontakter til patienter med disse problemer, har jeg oplevet at det er et stort behov for et sted, hvor man kan finde let tilgængelig - men alligevel grundig - information om hjerterytmeforstyrrelser, og hvad dertil hører. Dette er baggrunden for, at jeg har oprettet denne blog "Rytmedoktor".

2 tanker om “Video: Pacemaker og His-ablation”

 1. Hej Peter
  Kan en ablation forhindre løb ( hurtig rytme) i hjerterytmen eller er det kun Atrieflimmer og Ekstraslag der kan fjernes?

  Venlig hilsen
  Annelise

  1. Hej Annelise.
   Ofte vil en ablation også kunne fjerne “løb i hjerterytmen”. Muligheden kan bedst bedømmes, hvis der findes hjerterytmeoptagelser (EKG eller Holter) med den hurtige rytme.
   Mvh
   Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *