Symptomer

Mens der er atrieflimren, vil hjertets pumpefunktion fungere ueffektivt. Det vil sige, at der kommer mindre energi ud til kroppen, end normalt. Det vil du typisk mærke som en øget tendens til at blive forpustet. Og at du hurtigere bliver træt. Nogle mærker også den urolige hjerterytme. Der er ikke ualmindeligt, at man ofte skal af med vandet, mens atrieflimren står på. Nogle kan også føle en vis svimmelhed eller usikkerhed, mens de har atrieflimren. Mange oplever besvær med at koncentrere sig.

Du kan have flere eller færre af disse symptomer, mens din atrieflimren står på – og symptomerne kan være tilstede i større eller mindre grad, fra milde til svære symptomer.

Og endelig er der en del, der slet ikke mærker noget til at de har atrieflimren. Det kan derfor være en helt tilfældighed, at der konstateres atrieflimren. For eksempel i forbindelse med et rutinecheck hos lægen eller i forbindelse med undersøgelse eller behandling for noget helt andet.

Udgivet af

Peter Steen

Igennem mere end 20 år har jeg først og fremmest interesseret mig for sygdomme og tilstande, der påvirker hjertets rytme eller puls. Jeg har uddannet mig i Hamborg og på Skejby Sygehus. Jeg er nu klinikchef på Hjertecenter Mølholm og har tidligere været overlæge på Skejby Sygehus og på Hjertecenter Varde. Jeg har specielt interesseret mig for atrieflimren (også kaldet "hjerteflimren" eller "forkammerflimren". I forbindelse med mine mange kontakter til patienter med disse problemer, har jeg oplevet at det er et stort behov for et sted, hvor man kan finde let tilgængelig - men alligevel grundig - information om hjerterytmeforstyrrelser, og hvad dertil hører. Dette er baggrunden for, at jeg har oprettet denne blog "Rytmedoktor".

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *