Fokal atrial takykardi

Fokal atrial takykardi kaldes også nogle gange for ektopisk atrial takykardi. Det giver jo ikke nødvendigvis mere mening – men det dækker over en form for hurtig hjerterytmeforstyrrelse, der kommer fra et bestemt sted (Fokus) i forkamrene (atrial), som ikke er det normale impulsdannelsesområde (ektopisk).

FAT

Hos personer med atrieflimren, er der ofte også episoder med fokal atrial takykardi. Det er ofte denne slags rytmeforstyrrelse, der starter atrieflimren.

Man kan også se fokal atrial takykardi, som ikke hænger sammen med atrieflimren. Det er ikke helt sjældent at se denne type hjerterytmeforstyrrelse hos personer, som har lungesygdom – som f.eks. KOL.

Fokal atrial takykardi er ikke i sig selv “farlig”. Men kan være generende. Og kan medføre atrieflimren.

Hvis man er generet af rytmeforstyrrelsen vil man ofte give medicinsk behandling af typen betablokker.

Udgivet af

Peter Steen

Igennem mere end 20 år har jeg først og fremmest interesseret mig for sygdomme og tilstande, der påvirker hjertets rytme eller puls. Jeg har uddannet mig i Hamborg og på Skejby Sygehus. Jeg er nu klinikchef på Hjertecenter Mølholm og har tidligere været overlæge på Skejby Sygehus og på Hjertecenter Varde. Jeg har specielt interesseret mig for atrieflimren (også kaldet "hjerteflimren" eller "forkammerflimren". I forbindelse med mine mange kontakter til patienter med disse problemer, har jeg oplevet at det er et stort behov for et sted, hvor man kan finde let tilgængelig - men alligevel grundig - information om hjerterytmeforstyrrelser, og hvad dertil hører. Dette er baggrunden for, at jeg har oprettet denne blog "Rytmedoktor".

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *